İnşaat yapmak için izlenecek yol nedir?

Aldığınız arsanızın üzerine istediğiniz gibi üstelik ekonomik bir fiyata ev yapmanız mümkün. Peki, inşaat yapmak için izlenecek yol nedir? İşte, inşaata başlarken dikkat edilmesi gerekenler!

İnşaat yapmak için izlenecek yol nedir?

İnşaat sektöründeki büyümeyle birlikte ev alacaklar için alternatifler çoğalsa da arsa üzerine ev yapmak hala oldukça cazip geliyor. Kuşkusuz hazır eve göre en büyük avantajı, kişiye A’dan Z’ye istediği gibi bir eve sahip olma olanağı sağlaması.

Arsasını müteahhite kat karşılığı vermek yerine üzerinde kendi imkanlarıyla ev yapmak isteyenler bu yönteme başvuruyor. Özellikle maddi gücü yetersiz olanlar için de oldukça iyi bir alternatif. Çünkü çoğu kişi için hazır ev almak yerine arsası üzerine parası oldukça ev yapmak daha ekonomik olabiliyor.

Avantajları böyle ama arsa üzerine ev yapmak sanıldığı kadar kolay olmuyor.  Bunun için oldukça zahmetli ve yoğun bir mesaiyi göze almanız gerekiyor. Tabii her işte olduğu gibi bilmeniz gereken pek çok nokta bulunuyor. Peki, inşaat yapmak için izlenecek yol nedir?

– Arsa almadan önce imar durumunu belediyeden mutlaka soruşturmanız gerekiyor.

– Üzerine ev yapacağınız arsanın zemini hakkında detaylı bilgi edinmenizde fayda var.

– Belediyeden inşaat ruhsatı aldıktan sonra en geç iki yıl içinde inşaata başlamanız gerekiyor.

– Beş yıl içinde inşaatı bitiremezseniz inşaat ruhsatını yenilemeniz gerektiğini de unutmayın.

– Güvenilir bir inşaat ya da müteahhitlik firmasıyla çalışmanız sizin için bir avantaj.

– İyi bir yapı denetim firmasıyla çalışmanız da sizin için önem teşkil ediyor.

– İnşaat maliyetleri için birden fazla yerden fiyat almakta fayda var.

– İmarda gösterilen emsal ya da toplam inşaat alanı dışına çıkmayın.  “Tersi durumda iskan alamazsınız dolayısıyla kaçak bir bina yapmış olursunuz.

Comments are closed.